Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Призначено новий розгляд у кримінальній справі відносно екскомандира «Беркуту» Львівщини

23 квітня 2024, 09:06

18 квітня 2024 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула кримінальне провадження за апеляційними скаргами прокурора, потерпілих та представників потерпілих, поданих на ухвалу Святошинського районного суду міста Києва від 29 лютого 2024 року, якою обвинуваченого П. звільнено від кримінальної відповідальності у зв`язку із закінченням строків давності та закрито кримінальне провадження відносно нього.

Цивільні позови потерпілих судом залишені без розгляду, за мотивувальною частиною рішення процесуальні витрати віднесені на рахунок держави, вирішено питання щодо речових доказів.

За результатами апеляційного розгляду Київським апеляційним судом апеляційні скарги прокурора, потерпілих та представників потерпілих задоволено частково, ухвалу Святошинського районного суду міста Києва від 29 лютого 2024 року скасовано та призначено новий розгляд у суді першої інстанції. 

Нагадаємо, громадянин П. – колишній командир батальйону міліції особливого призначення «Беркут» ГУ МВС України у Львівській області, обвинувачується у незаконному перешкоджанні організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів, погрозі або насильстві щодо державного чи громадського діяча.

Відповідно до положень статті 62 Конституції України та статті 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Київський апеляційний суд