Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ТУ Державної судової адміністрації України у Львівській області провело нараду з питань оптимізації районних судів

23 листопада 2017, 17:54

Територіальне управління Державної судової адміністрації України у Львівській області провело нараду, на якій обговорювалося питання оптимізації (укрупнення) районних судів.

         У нараді взяли учать голова Львівської обласної адміністрації Олег Синютка, начальник ТУ ДСА України у Львівській області Віктор Дейнека, голова Апеляційного суду у Львівській області Петро Каблак, голови місцевих судів Львова та Львівської області, представники Головного управління Національної поліції у Львівській області, представники прокуратури Львівської області, військовий прокурор Західного регіону.

         Начальник ТУ ДСА у Львівській області Віктор Дейнека детально ознайомив присутніх із проектом оптимізації (укрупнення) районних судів.

         Згідно розробленої карти із 29 судів першої інстанції загальної юрисдикції має утворитися 11 окружних судів. За вихідними даними в кожному окружному суді має бути не менше 12 суддів. Інші суди, що входять в округ мають бути рівновіддаленими від окружного суду. При цьому і суди, і працівники судів залишаються на своїх місцях. При обговоренні голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка зазначив, що у разі виникнення питання щодо необхідного ремонту доріг, або покращення транспортного сполучення, разом із місцевою владою буде всіляко сприяти вирішенню цих проблем.

         Всі учасники за наслідками обговорення вирішили провести загальні збори в районних судах та проінформувати працівників про зазначені проекти та у разі необхідності внести свої пропозиції із зазначених питань.