Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду надійшло кримінальне провадження за обвинуваченням екс-лікарів психіатричної лікарні у катуванні пацієнтів

23 листопада 2017, 17:12

22 листопада 2017 року до Охтирського міськрайонного суду Сумської області надійшло кримінальне провадження відносно колишнього головного лікаря Комунального закладу «Обласна спеціалізована психіатрична лікаря № 2», дії якого кваліфіковано за ч. 1 ст. 127 КК України (катування, тобто умисне заподіяння сильного фізичного чи морального страждання шляхом мучення з метою дискримінації), ч. 3 ст. 135 КК України (залишення в небезпеці, що спричинило смерть), ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України (підбурення до складання службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів), та відносно лікаря – патологоанатома , якому інкриміновано вчинення злочинів за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 135 КК України (пособництво у завідомому залишенні без допомоги осіб, які перебувають в небезпечному для життя стані), ч. 1 ст. 366 КК України (складання службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів).

Інформаційно: колишній головний лікар Комунального закладу «Обласна спеціалізована психіатрична лікарня № 2» обвинувачується у залишенні в небезпеці та катуванні холодом пацієнтів установи, а також в підбурюванні колег до протиправних дій; лікар – патологоанатом обвинувачується  у внесенні за вказівкою колишнього головного лікаря до медичної документації завідомо неправдивих відомостей про патологоанатомічний діагноз та клінічно-патологоанатомічний епікріз, чим сприяла приховуванню злочинних дій головного лікаря психіатричної лікарні.

Відповідно до Положення про автоматизовану систему документообігу суду для розгляду цієї справи автоматичним розподілом визначено суддю Сидоренко Р.В.

29 листопада 2017 року о 15:30 відбудеться підготовче судове засідання по справі.