Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ЗМІ: Господарський суд Одеської області повторно спростовує інформацію про суд у виданнях: www.048.ua, reporter.com.ua, odessa-news.online та інших

23 листопада 2017, 18:32

На превеликий жаль публікації, заяви, особисті коментарі заступника голови суду та листи суду щодо спростування недостовірної інформації стосовно доходів судді Власової С.Г. ігноруються та не приймаються до уваги!

Тому Господарський суд Одеської області звертається до всього широкого загалу з проханням прийняти до уваги, що інформація викладена на Інтернет ресурсах https://www.048.ua/news/1870119; http://reporter.com.ua/articles/4kd700/; http://odessamedia.net/news/odesskie-obschestvenniki-prodoljayut-nastaivat-chto-sudya-hozsuda-oblasti-skrivaet-svoi-dohodi/http://slovo.odessa.ua/main/23517-odesskaya-sudya-vlasova-predostavila-lozhnuyu-deklaraciyu-o-dohodah.html;   https://antikor.com.ua/articles/205126-odesskaja_sudjja_vlasova_predostavila_lohnuju_deklaratsiju_o_dohodah; http://www.edinaya-odessa.org/news/n_odessa/134394718-odesskaya-sudya-vlasova-predostavila-lozhnuyu-deklaraciyu-o-dohodah.html; https://odessa-news.online/odesskaya-sudya-vlasova-predostavila-lozhnuyu-deklaraciyu-o-doxodax/

 не відповідає фактичним обставинам та використовується саме для тиску на суддю та суд в цілому!

Поширена інформація ґрунтується на неправдивих даних, є безпідставною та недостовірною. Аргументи щодо спростування викладені на сайті суду в публікації на  від 20.11.2017р.  „Спростування недостовірної інформації стосовно заступника голови суду Власової С.Г.!!!” (http://ki.od.court.gov.ua/sud5017/pres-centr/news/397773/).

Крім цього, у зазначених публікаціях додатково повідомляється про справу №11/01-05-91, яка розглядалась суддею Власовою С.Г. Відповідна інформація також не відповідає дійсності, так як вищезазначена справа не стосувалась нерухомості на Грецькій площі у  м. Одеса. Суддя Власова С.Г. взагалі не розглядала жодної судової справи стосовно нерухомості на Грецькій площі. 

Господарським судом Одеської області під головуванням судді Власової С.Г. була розглянута справа №11/01-05-91 за позовом ВАТ „Одесаремелектротранспорт”  до відповідача КП „Одесміськелектротранс” про виселення з приміщення по вул. Водопровідній, за результатами якої прийнято рішення  від 30.03.2005р. Вказане рішення було переглянуто Одеським апеляційним господарським судом та Вищим господарським судом України, після чого було залишено в силі, без змін.

Господарський суд Одеської закликає представників ЗМІ спростувати відповідну інформацію та вимагає від редакцій, які розповсюдили таку інформацію, не поширювати її в майбутньому.

 

Шановні журналісти, представники ЗМІ, які поширюють  неправдиву інформацію!

Звертаємо Вашу увагу, що відповідно до Кодексу журналістської етики головний обов'язок журналіста – сприяти забезпеченню права громадян на одержання оперативної інформації. Це зобов'язує його у своїй діяльності завжди бути об'єктивним, коректним, відповідальним за свою справу. Журналіст поширює і коментує лише ту інформацію, у правдивості якої переконаний. Він уникає неповноти або неточностей чи викривлень інформації, які могли б завдати моральної шкоди честі та гідності людини, неприпустимі з його боку недостовірні повідомлення. Журналіст відповідальний перед читачем, слухачем та глядачем. 

Тож закликаємо Вас при оприлюдненні інформації щодо діяльності судової влади взагалі, так і суддів, зокрема, свідомо ставитись до вимог щодо її об’єктивності та достовірності в межах норм вищезазначеного Кодексу.

Разом з тим, свобода слова в діяльності засобів масової інформації  є одним з найважливіших інститутів демократії, тому Господарський суд Одеської області з великою повагою ставиться до роботи журналістів, особливо тих, які сприяють об’єктивному висвітленню інформації про діяльність суду та дії суддів.

Господарський суду Одеської області є відкритим та готовий надати вмотивовані відповіді на запити журналістів та представників громадських організацій, але станом на сьогодні жодних запитів від ЗМІ, які розповсюджують недостовірну інформацію до суду не надходило та офіційні заяви суду та судді ігноруються.

 

Відповідно до ч.3 ст. 6 Закону України „Про судоустрій і статус суддів” втручання у здійснення правосуддя, вплив на суд або суддів у будь-який спосіб, неповага до суду чи суддів, збирання, зберігання, використання і поширення інформації усно, письмово або в інший спосіб з метою дискредитації суду або впливу на безсторонність суду, заклики до невиконання судових рішень забороняються і мають наслідком відповідальність, установлену законом.