Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП продовжила строк тимчасового відсторонення судді Ігоря Ратушняка від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності

16 листопада 2021, 11:58

Суддя Тиврівського районного суду Вінницької області Ратушняк Ігор Олександрович підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України, тобто в проханні та одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах третьої особи дій з використанням наданого їй службового становища.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 7 жовтня 2021 року суддя був тимчасово, до 17 листопада 2021 року, відсторонений від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Наразі Національним антикорупційним бюро України здійснюється досудове розслідування, строк якого продовжено до 17 березня 2022 року.

Вища рада правосуддя не встановила обставин, які можуть свідчити, що вказане клопотання є формою незаконного впливу, тиску чи втручання у діяльність судді.

Враховуючи продовження строку досудового розслідування, а також можливі ризики у разі здійснення ним правосуддя, Вища рада правосуддя на засіданні 16 листопада 2021 року вирішила задовольнити клопотання Генерального прокурора Ірини Венедіктової та продовжити до 17 січня 2022 року строк тимчасового відсторонення судді Тиврівського районного суду Вінницької області Ігоря Ратушняка від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.

Вища рада правосуддя