Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Олександра Серьогіна призначено заступником керівника секретаріату – начальником відділу з питань запобігання і виявлення корупції секретаріату ВРП

18 листопада 2021, 17:00

Конкурс на зайняття посади державної служби категорії «А» в системі правосуддя – заступника керівника секретаріату – начальника відділу з питань запобігання і виявлення корупції секретаріату Вищої ради правосуддя було оголошено 22 квітня 2021 року.

29 жовтня 2021 року Комісія з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя внесла Вищій раді правосуддя пропозицію щодо кандидатури Серьогіна О.Ю. як переможця вказаного конкурсу.

Серьогін Олександр Юрійович народився 9 жовтня 1977 року в місті Рівне.

У 1999 році закінчив Інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка та здобув кваліфікацію магістра міжнародного права, перекладача з англійської мови.

Трудову діяльність розпочав у 1997 році юрисконсультом юридичної фірми, суміщаючи роботу із навчанням.

Викладацьку діяльність розпочав у 2000 році на посаді асистента, а з 2004 року – доцента кафедри міжнародного приватного та митного права Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

У 2002 році захистив кандидатську дисертацію та отримав науковий ступінь кандидата юридичних наук. Продовжуючи підвищувати кваліфікацію, у 2003 році здобув кваліфікацію експерта права ЄС. У 2007 році присвоєно вчене звання доцента.

Установчою конференцією адвокатів Київської області у 2012 році був обраний до кваліфікаційної палати Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області, куди був переобраний на другий термін Конференцією адвокатів Київської області у 2017 році.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18 серпня 2017 року призначений членом Національного агентства з питань запобігання корупції, у зв’язку з чим зупинив адвокатську та викладацьку діяльність.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 року призначений Національним координатором з питань реалізації Стамбульського плану дій по боротьбі з корупцією Антикорупційної мережі для Східної Європи та Центральної Азії Організації економічного співробітництва та розвитку.

Вища рада правосуддя