Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Знайомство з діяльністю Навчального центру Служби судововї охорони у Вінниці

22 листопада 2021, 16:49

Навчальний центр є структурним підрозділом Територіального управління Служби судової охорони у Вінницькій області й забезпечує підготовку кваліфікованих кадрів для потреб Служби, їх перепідготовку та підвищення кваліфікації.

Влітку 2021 року Навчальний центр Служби успішно пройшов акредитацію та атестацію Міністерства освіти і науки України й отримав сертифікат та свідоцтво для здійснення підготовки кваліфікованих кадрів для потреб Служби строком на 10 років.

В основу створення Навчального центру Служби судової охорони покладено досвід функціонування подібних навчальних закладів провідних країн світу, зокрема діяльність центру підготовки італійських карабінерів у місті Ліворно. Тому новостворений центр не став типовим навчальним закладом із великим штатом викладачів та інструкторів, а є освітнім закладом сучасного типу. Тут викладають і діляться своїм досвідом найкращі та найпідготовленіші співробітники Служби судової охорони, а штат адміністрації Центру на сьогодні становить лише  6 осіб.

Такий підхід дозволяє не тільки значно економити державні кошти на підготовку персоналу Служби судової охорони, підвищити рівень їх професійної підготовки, а і якість виконання ними завдань з охорони та забезпечення безпеки установ судової влади.

За понад рік свого існування Навчальний центр Служби судової охорони у Вінниці провів тринадцять випусків підготовлених судових охоронців.

19 листопада 2021 року до Навчального центру Служби судової охорони, що у Вінниці, завітала велика представницька делегація.

Аби ознайомитися з діяльністю цього профільного навчального закладу до нього прибули в.о. голови Вищої ради правосуддя Олексій Маловацький та голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов.

Міжнародні організації та дипломатичний корпус представляли керівник Українсько-канадського Проєкту підтримки судової реформи (SJRP) Любомир Маркевич, старший радник та експерт Консультативної місії Європейського Союзу Гвідо Оустріх та Юрій Сіволога, міжнародні та національні експерти Проєкту ЄС “Право-Justice” Сільвіу Сандру, Кейс Верхаерен та Олег Максимчук, старший експерт проєктів Програми розвитку Посольства Канади в Україні Валерій Олійник, аташе з правоохоронних питань Посольства Румунії в Україні Думітру Йову, аташе з питань оборони та аташе з правоохоронних питань Посольства Італії в Україні Емануеле Канале Парола та Віто Богжа, аташе з правоохоронних питань Посольства Франції в Україні Себастьєн Дорден та радник з питань безпеки Представництва НАТО в Україні Томаш Стрихаж.

Детальніше на веб-сайті Служби судової охорони за посиланням: https://bit.ly/3cA0mJB 

Служба судової охорони