Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП звільнила суддю Генічеського районного суду Херсонської області через відмову від проходження кваліфікаційного оцінювання

10 квітня 2024, 15:46

Вища рада правосуддя під час засідання 9 квітня 2024 року ухвалила рішення про звільнення Берлімової Юлії Геннадіївни з посади судді Генічеського районного суду Херсонської області на підставі підпункту 4 пункту 16-1 розділу XV «Перехідні положення» Конституції України.

Рішення ухвалено відповідно до подання з рекомендацією Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, у якому зазначено, що суддя Берлімова Ю.Г., яку належним чином повідомлено про засідання Комісії у пленарному складі, на засідання Комісії 30 листопада 2023 року  і  на повторне засідання 14 грудня 2023 року не з’явилася, про причини неявки не повідомила. Отже, Комісія визнала Берлімову Ю.Г. такою, що відмовилася від кваліфікаційного оцінювання.

Згідно з пунктом 16-1 розділу XV «Перехідні положення» Конституції України відповідність займаній посаді судді, якого призначено на посаду строком на п’ять років або обрано суддею безстроково до набрання чинності Законом України «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)», має бути оцінена в порядку, визначеному законом. Виявлення за результатами такого оцінювання невідповідності судді займаній посаді за критеріями компетентності, професійної етики або доброчесності чи відмова судді від такого оцінювання є підставою для звільнення судді з посади.

Вища рада правосуддя