Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Огляд справ, переданих на розгляд судових палат, об’єднаних палат касаційних судів та Великої Палати Верховного Суду

15 липня 2024, 12:39

Цього тижня інформуємо вас про перелік справ, переданих на розгляд Великої Палати Верховного Суду, об’єднаних палат і судових палат касаційних судів відповідно до ухвал про передачу, внесених до ЄДРСР з 8 по 14 липня 2024 року.

Справи, передані на розгляд ВП ВС:

Ухвалою КГС ВС від 26 червня 2024 року на розгляд ВП ВС передано справу для вирішення виключної правової проблеми, про те, чи відновлюється дія договору оренди земельної ділянки, якщо судовим рішенням визнано неправомірним і скасовано рішення органу місцевого самоврядування, яким такий договір було розірвано.

Справи, передані на розгляд ОП КГС ВС:

Ухвалою КГС ВС від 26 червня 2024 року на розгляд ОП КГС ВС передано справу для відступу від висновку ОП КГС ВС про те, що реалізація судом апеляційної інстанції обов’язку зупинити провадження у справі у випадках, передбачених ч. 1 ст. 227 ГПК України, має відбуватися в межах, передбачених ч. 3 ст. 195 ГПК України.

Справи, передані на розгляд судової палати з розгляду справ щодо захисту соціальних прав КАС ВС:

Ухвалою КАС ВС від 9 липня 2024 року на розгляд СП КАС ВС передано справу для відступу від висновку КАС ВС щодо наявності в осіб, яким було призначено пенсію за віком на пільгових умовах відповідно до ст. 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення», права на призначення пенсії за віком на загальних підставах (після досягнення пенсійного віку) згідно із Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» із застосуванням показника середньої заробітної плати по Україні за три роки, що передували року звернення за призначенням пенсії.

Верховний Суд