Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виніс вирок жінці за обвинуваченням в умисному вбивстві чоловіка, який неодноразово вчиняв домашнє насильство

08 серпня 2024, 09:30

Вінницький міський суд Вінницької області ухвалив вирок жінці за обвинуваченням у кримінальному правопорушенні, передбаченому частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України.

Судом встановлено, що обвинувачена неодноразово піддавалась домашньому насильству зі сторони чоловіка, за що останній притягувався до адміністративної відповідальності.

Так, 19 серпня 2023 року обвинувачена повернулася до квартири, де проживала спільно з чоловіком. На ґрунті тривалих неприязних стосунків між чоловіком і дружиною виник конфлікт, що згодом переріс у бійку, під час якої чоловік наніс дружині тілесні ушкодження.

Отримавши тілесні ушкодження, обвинувачена нанесла кухонним ножем один удар в ділянку лівого плеча та один удар в ділянку грудної клітини ліворуч. Від вказаних ушкоджень потерпілий помер на місці події.

Після вчинення умисного вбивства обвинувачена пішла до сусідів та попросила викликати поліцію.

Допитана в судовому засіданні обвинувачена вину в інкримінованих їй діяннях визнала частково.

За результатами судового розгляду суд визнав винною жінку у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України, та призначив їй покарання у виді позбавлення волі на строк 7 років.

Наразі вирок ще не набрав законної сили.

Довідково: частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України - Вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, (карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років).