Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

7 років позбавлення волі з конфіскацією майна: мешканця Бердичева засуджено за обвинуваченням у незаконному збуті психотропних речовин

08 серпня 2024, 11:25

Суд встановив, що бердичівлянин повторно незаконно двічі придбав та збув за гроші психотропну речовину амфетамін одному і тому ж покупцеві. Також обвинувачений повторно придбав наркотичний засіб метадон та особливо небезпечний наркотичний засіб канабіс, які зберігав з метою збуту та які поліція виявила та вилучила в обвинуваченого під час затримання та особистого обшуку.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав частково. Та незважаючи на це його винуватість по епізодам збуту психотропних речовин особі повністю доведена. Щодо збуту амфетаміну іншій особі, у чому обвинувачувався чоловік, суд його виправдав, оскільки визнав переважну частину доказів недопустимими.

Суд призначив обвинуваченому покарання у виді 6 років та 6 місяців позбавлення волі. Враховуючи, що чоловік перебував на іспитовому терміні за іншим вироком суду, проте вчинив нові злочини, суд призначив остаточне покарання – 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вирок ще набрав законної сили та може бути оскаржений протягом 30 днів. Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за № 274/6693/20.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.