Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Деснянський районний суд м. Чернігова ухвалив вирок обвинуваченим в незаконному збуті наркотичних засобів і психотропних речовин

09 серпня 2024, 13:46

Деснянський районний суд м. Чернігова ухвалив вирок обвинуваченим в незаконному збуті наркотичних засобів і психотропних речовин.

8 серпня 2024 року Деснянським районним судом м. Чернігова ухвалено вирок, яким засуджено тринадцять мешканців міста Чернігова, Чернігівської та Сумської областей, за вчинення злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів і психотропних речовин, скоєних у складі організованої групи та злочинної організації.

Судовий розгляд у даному кримінальному провадженні здійснювався одноособово у закритому судовому засіданні, оскільки двоє обвинувачених на час вчинення інкримінованих їм злочинів були неповнолітніми.                         

Як встановлено судом, на території Чернігівської, Сумської та Київської областей виявлено протиправну діяльність стійкого злочинного об’єднання, що мало ієрархічну системно-структурну побудову, яка включала в себе наявність керівництва (лідерів), чіткого визначення ролі кожного учасника та їх підпорядкованості керівникам, загальних правил поведінки і конспірації, з єдиним злочинним планом, відомим усім учасникам об’єднання, який полягав в одержанні грошових коштів від вчинення тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень у сфері незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин.

Наразі вищевказаний вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в установленому законом порядку.