Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді пройшли навчання щодо стандартів Європейського Суду з прав людини в контексті кваліфікаційного оцінювання суддів

02 лютого 2018, 18:18

Сьогодні, 02 лютого 2018 року, в приміщенні Центрального районного суду м. Миколаєва Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з апеляційним судом Одеської області проведено семінар для суддів місцевих суддів Миколаївської області за темою: «Основні положення Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практика Європейського Суду з прав людини в контексті кваліфікаційного оцінювання суддів».

Вітальними словами семінар відкрили директор Одеського регіонального відділення Національної школи суддів України Валерій Левенець, Голова Центрального районного суду м. Миколаєва Галина Подзігун.

Семінар провела суддя у відставці, тренер Національної школи суддів України Антоніна Фадєєнко.

В ході навчання судді розглянули питання щодо стандартів Європейського Суду з прав людини в контексті кваліфікаційного оцінювання суддів, інкорпорацію складових верховенства права в національні процесуальні кодекси України, окреслили завдання та основні засади національних процесуальних кодексів України.

Учасники проаналізували проблеми правозастосування в національній практиці та їх вирішення з використанням практики Європейського Суду з прав людини.

Фото новини узято з веб-сайту Центрального районного суду м. Миколаєва.

За повідомленням прес-служби суду