Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відкритість суду для громадськості тестували сьогодні учні НКВ №4

02 лютого 2018, 17:46

Традиційно в п’ятницю в Апеляційному суді Хмельницької області відбувся День відкритих дверей. Цього разу до Храму Феміди завітали учні 10-го класу НВК №4. Екскурсія розпочалась із відвідування судового засідання із розгляду справи про адміністративне правопорушення.

 

Перед початком розгляду референт прес-служби Юлія Салдан розповіла школярам про компетенцію суду, обладнання залів і розташування учасників процесу. З роботою суду учнів знайомила й помічник судді Ольга Кутасєвич.

Організатори заходу підготували для учнів невеличку вікторину на знання конституції та системи судочинства України. Опісля з молоддю спілкувався суддя палати з розгляду кримінальних справ Микола Матущак. Служитель Феміди роз’яснив побачене  в судовому засіданні і розпитав учнів про їх враження від процесу.

Приємно відзначити, щоб між учнями й працівниками суду відбувся справжній діалог. Підлітки задавали крім юридичних ще й питання, які стосуються психологічної сторони здійснення правосуддя. Як зазначив Микола Степанович, такі зустрічі не лише сприяють поширенню правових знань і формуванню правосвідомості, а є корисними й для отримання зворотного зв’язку із громадськістю.

За повідомленням прес-служби суду