Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представникам Американської Торговельної Палати розповіли про конкурс до патентного суду

02 лютого 2018, 19:03

Представникам Американської Торговельної Палати розповіли про конкурс до патентного суду

2 лютого 2018 року Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков та секретар кваліфікаційної палати Комісії Станіслав Щотка зустрілись з представниками Комітету Палати з питань захисту інтелектуальної власності Американської Торговельної Палати в Україні.

Під час заходу обговорювалося питання створення в Україні Вищого суду з питань інтелектуальної власності.

Сергій Козьяков та Станіслав Щотка поінформували присутніх стосовно кандидатів, які подали заявки на участь у конкурсі, та розповіли про основні етапи і процедури, що мають пройти учасники, допущені до конкурсу.

"У світі багато успішних історій створення IP-судів, тому я впевнений, що нам також вдасться поповнити список цих країн", – це низька активність серед адвокатів та патентних повірених до участі у конкурсі», – сказав Сергій Козьяков.

Процедура конкурсу буде схожою на процедуру, застосовану Комісією під час конкурсу до Верховного Суду. 

«Всі питання будуть опубліковані. Закон не зобов’язує це робити Комісію, але ми вирішили запровадити такий новий стандарт – робити багато питань і їх оприлюднювати, щоб всі кандидати були в рівних умовах», – зазначив Станіслав Щотка.

Учасники обговорення наголосили, що ця частина судової реформи в Україні – створення патентного суду – є дуже важливою для бізнес-спільноти та закордонних інвесторів.

За повідомленям прес-служби суду