Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Одеської області залишив під вартою громадянина іншої країни, який підозрюється у вчиненні грабежу

05 лютого 2018, 08:44

Ухвалою слідчого судді Київського районного суду м. Одеси від 26 січня 2018 року до Арахамія Дато, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.186 КК України, застосований запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб із визначенням розміру застави у сумі 399 974 грн.

Громадянин Грузії Арахамія Дато підозрюється в тому, що він спільно з трьома іншими особами наприкінці січня цього року, знаходячись біля відділення клініки «Інтосана», розташованої по вулиці Ак. Корольова у м.Одесі, побачивши потерпілу, яка перебувала за кермом автомобіля «Maserati Levante», вступив з цими особами у попередню змову, спрямовану на заволодіння майном потерпілої. Після цього, діючи відповідно попередньої домовленості, один з співучасників злочину почав відволікати увагу потерпілої, вказуючи на нібито несправність автомобілю, в той час як інший, відкривши передні пасажирські двері автомобіля, викрав з пасажирського сидіння сумку потерпілої фірми «LOUIS VUITTON», вартістю 80 000 грн., в якій знаходився годинник фірми «Cartier» вартістю 300000 грн., косметика на загальну суму 1300 грн. та інші речі, при цьому Арахамія Дато, відповідно до попередньої домовленості, весь цей час знаходився неподалік від місця скоєння злочину та спостерігав, щоб їх злочинні дії залишилися непоміченими. Проте, під час вчинення злочину Арахамія Дато, разом з співучасниками кримінального правопорушення, був помічений потерпілою, але, незважаючи на її вимоги припинити злочинні дії, зник з місця злочину на автомобілі «Volkswagen Passat».

Таким чином, Арахамія Дато підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.186 КК України, тобто у відкритому викраданні чужого майна, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах, за яке, відповідно до санкції зазначеної статті, передбачена кримінальна відповідальність у виді позбавлення волі строком від 7 до 10 років.

Не погодившись з ухвалою слідчого судді, захисник підозрюваного подав апеляційну скаргу, в якій поставив питання про її скасування, проте апеляційний суд, дослідивши доводи апеляційної скарги захисника та матеріали провадження, відмовив у задоволенні апеляційної скарги, погодившись з висновками слідчого судді Київського районного суду м.Одеси щодо обґрунтованості підозри, висунутої підозрюваному, та існування ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснити дії, спрямовані на перешкоджання кримінальному провадженню, в зв’язку з чим залишив ухвалу щодо Арахамія Дато без змін.

За повідомленням прес-служби суду