Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До господарського суду Херсонської області завітали школярі.

05 лютого 2018, 09:45

Найціннішим скарбом людства і кожної країни є діти, адже вони в своїх руках тримають ключі від нашого майбутнього. Елеонора Рузвельт, яка очолювала комісію з прав людини у перші роки створення ООН у своїй промові «Усе в наших руках» зазначила: «Де ж все-таки починаються права людини? У місцях недалеко від будинку, таких близьких і настільки маленьких, що їх не побачиш на жодній карті світу. І все ж - це світ окремої людини; оточення, в якому вона живе, школа або коледж, який відвідує; завод, ферма або контора, де працює. Це там, де кожен чоловік, жінка і дитина прагне до рівної справедливості, рівних можливостей, рівної гідності без дискримінації. І поки ці права не придбають сенсу там, вони будуть мати мало значення, де б то не було ще. Якщо громадяни не будуть дбати про захист цих прав поблизу від будинку, ми не можемо сподіватися на прогрес у всьому світі».

Сприяння правовій просвіті в суспільстві задля того, щоб громадяни були більш обізнані про свої права та могли грамотно себе захистити, в тому числі і в судовому порядку, має важливе значення для  розвитку та процвітання сучасної демократичної держави.

З метою виховання правової культури, формування правильного сприйняття функцій правосуддя та популяризації інституту судової влади серед молоді Господарським судом Херсонської області була проведена зустріч із учнями 6-тих класів Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 24.

Для учнів проведено екскурсію установою, після чого юні гості разом із викладачами знайомилися з системою правосуддя за допомогою інформаційних технологій. Школярам розповіли про судову систему України, роз’яснили специфіку Суду, до якого вони завітали, ознайомили з засадами організації роботи установи. Діти із зацікавленістю сприймали інформацію та вступали у діалог з доповідачем.

Під час заходу школярі провели ігрове судове засідання за мотивами казки Івана Франка «Фарбований лис». Юні гості підготували малюнки у яких зобразили своє бачення правосуддя. З усіма роботами маленьких митців тепер  можна ознайомитися у холі суду на першому поверсі де організована виставка дитячих малюнків.

Зі школярами поспілкувалася заступник голови суду Вікторія Володимирівна Литвинова, яка подякувала усім присутнім за проявлену активність та наголосила на важливості проведення подібних заходів, адже вони сприяють зростанню довіри до судової влади, відзначивши, що Господарський суд Херсонської області завжди відкритий для таких ініціатив.

Керівник апарату Господарського суду Херсонської області Костянтин Вікторович Бабіжаєв вручив присутнім дипломи та висловив побажання зустрічатися у такій теплій атмосфері ще не один раз.

І на завершення учениця 6 – В класу Ібадова Аділя прочитала вірш «Живи, Україно!».

За повідомленням прес-служби суду