Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Взяв телефон подзвонити і не віддав – відповідай за шахрайство

05 лютого 2018, 13:18

Неодноразово судимий за корисливі злочини житель Нетішина знову постане перед судом. Цього разу його обвинувачують у кримінальному правопорушенні, передбаченому ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене повторно.

За версією досудового слідства, 25-річний чоловік, котрий востаннє був засуджений до 5 років ув’язнення у 2011 році за крадіжку, в одному із вагончиків для робітників на території Піонер - бази у Нетішині попросив у свого «товариша по чарці» мобільний телефон, ніби-то, подзвонити. Утім, «позичене» так і не повернув, а продовжував користуватися, допоки гаджет не вилучили поліцейські.

Дії обвинуваченого правоохоронці кваліфікували як заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчинене повторно. Судовий розгляд справи призначено у Нетішинському міському суді на 22 лютого 2018 року.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області