Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Помічник судді підозрюється у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення суддею

05 лютого 2018, 15:51

            Громадянин Р., помічник судді одного з місцевих судів Рівненської області,  підозрюється у вчиненні тяжкого злочину за попередньою змовою групою осіб. Санкція цієї статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

            Громадянину Р. повідомлено про підозру за статтею Кримінального кодексу України — ч. 2 ст. 28 та ч.3 ст. 369-2.

            22 грудня 2017 року Рівненський міський суд обрав підозрюваному запобіжний захід — домашній арешт до 22 лютого 2018 року включно. Громадянину Р. заборонено залишати житло з 22-ї  години до 6-ї ранку.

            Не погодившись з ухвалою суду першої інстанції, підозрюваний Р. оскаржив її Апеляційному суді Рівненської області. Він переконував суд, що обраний запобіжний захід є не співрозмірний з ризиками, передбаченими у статті 177 Кримінального процесуального кодексу України, а державне обвинувачення не надало доказів про спільне вчинення ним кримінального правопорушення за попередньою змовою групою осіб. Просив скасувати ухвалу місцевого суду та ухвалити нову, якою відмовити у задоволенні клопотання прокурора про обрання йому запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

            Суд апеляційної інстанції ухвалу Рівненського міського суду від 22 грудня 2017 року про застосування відносно громадянина Р. запобіжного заходу у вигляді  домашнього арешту залишив без змін, апеляційну скаргу підозрюваного — без задоволення.

            Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

За повідомленням прес-служби суду