Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Одеської області залишив без змін запобіжний захід інспектору ДСНС табору «Вікторія»

05 лютого 2018, 16:23

Сьогодні колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ у відкритому судовому засіданні була розглянута апеляційна скарга адвоката Булгарова О.О. на ухвалу слідчого судді Приморського районного суду м.Одеси від 29 січня 2018 року про обрання запобіжного заходу у виді домашнього арешту в період часу з 22 годин 00 хвилин до 07 години 00 хвилин Бондару Л.М., який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України.

Також апеляційним судом розглянута апеляційна скарга адвоката Булгарова О.О. на ухвалу слідчого судді Приморського районного суду м.Одеси від 29 січня 2018 року про відсторонення підозрюваного Бондара Л.М. від посади провідного інспектора Київського РВ ГУ ДСНС України в Одеській області на строк досудового слідства.

Бондар Л.М., який займав посаду провідного інспектора Київського РВ ГУ ДСНС України в Одеській області, підозрюється в тому, що він, будучи службовою особою, а також будучи обізнаним про порушення правил пожежної безпеки в Одеському міському дитячому оздоровчо-спортивному комплексі «Вікторія», що створюють загрозу життю та здоров'ю людей, несумлінно ставлячись до виконання своїх службових обов'язків, не передбачаючи наслідки, які можуть виникнути в результаті пожежі, хоча мав можливість їх передбачити, всупереч до вимог Кодексу цивільного захисту України та наказу начальника Головного управління ДСНС України в Одеській області №85 від 29.02.2016р. «Про організацію роботи підрозділів Головного управління при застосуванні санкцій за порушення вимог законодавства з питань техногенної та пожежної безпеки», не склав відповідний рапорт з клопотанням про звернення до адміністративного суду щодо застосування заходів реагування у вигляді повного або часткового зупинення роботи комунального позашкільного навчального закладу «Одеський міський дитячий оздоровчо-спортивний комплекс «Вікторія», та не подав зазначений рапорт через начальника Київського РВ ГУ ДСНС України в Одеській області до Головного управління протягом 2 робочих днів з часу завершення перевірок, що призвело до знищення в результаті пожежі, яка відбулась 15.09.2017р., корпусу №5 Одеського міського дитячого оздоровчо-спортивного комплексу «Вікторія» та загибелі трьох осіб, які перебували в ньому.

В апеляційних скаргах захисник наполягав на скасуванні ухвал слідчого судді місцевого суду та постановленні нових, якими відмовити в обранні Бондару Л.М. запобіжного заходу та в відстороненні від посади в зв’язку з відсутністю обґрунтованої підозри.

Розглянувши апеляційні скарги захисника, апеляційний суд залишив їх без задоволення, а ухвали слідчого судді Приморського районного суду м.Одеси від 29 січня 2018 року про обрання запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту та відсторонення від посади підозрюваного Бондара Л.М. без змін.

За повідомленням прес-служби суду