Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Шепетівці підозрюваного у розбої, шахрайстві й викраденні офіційних документів взяли під домашній арешт

05 лютого 2018, 16:29

Шепетівський міськрайонний суд обрав запобіжний захід жителю району, котрого підозрюють у вчиненні нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаним із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу (ч. 1 ст. 187 КК України), викраденні офіційних документів (ч. 1 ст. 357), незаконному заволодінні паспортом ( ч. 3 ст. 357), шахрайстві, вчиненому повторно (ч. 2 ст. 190). Доки триватиме досудове слідство, чоловік сидітиме під цілодобовим домашнім арештом. Про такий запобіжний захід просив прокурор у клопотанні, яке суд задовольнив.

«Суд також враховує початкову стадію досудового розслідування, необхідність проведення ряду слідчих дій, вагомість зібраних доказів, відсутність у підозрюваного місця роботи, і, як наслідок, законного джерела доходів, тяжкість покарання, яке загрожує в разі визнання його винуватим у вчиненні злочинів, зокрема,передбаченого ч. 1 ст. 187 КК України, що інші запобіжні заходи не забезпечать належної поведінки підозрюваного, підстав для застосування стосовно нього більш м'якого запобіжного заходу, ніж домашній арешт, немає», – ідеться в ухвалі слідчого судді.

За попередньою версією слідства, чоловік підозрюється у тому, що погрозами і силою забрав у потерпілого куртку, звідки взяв його паспорт, телефон і банківські картки, при цьому наносив йому численні удари та навіть стріляв у того з пневматичної зброї. На завершення, погрожуючи розправою, ніби-то, змусив написати розписку, що він зобов’язується повернути підозрюваному гроші.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області