Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Закарпатський окружний адміністративний суд назвав дії Закарпатських профспілок "дискредитацією" та "тиском"

05 лютого 2018, 18:05

     На офіційному сайті Федерації профспілок України 02 лютого 2018 року  опублікована інформація   «Конфлікт між Закарпатською облпрофрадою і Закарпатським окружним адміністративним судом продовжується»,  в якій йдеться про те, що Закарпатський окружний адміністративний суд продовжує тиск на облпрофраду, намагаючись розпочати ремонтні роботи по площі Народній , 5 у м. Ужгороді, що також, на думку автора,  є  «продовженням  судового свавілля і подальшими кроками рейдерського захоплення будівлі, яка вже 55 років належить Закарпатській облпрофраді» .

    В кінці допису  зазначається: «Враховуючи агресивні дії судової гілки влади, Закарпатська обласна рада профспілок розпочинає збір підписів за відставку суддів Закарпатського окружного адміністративного суду, причетних до рейдерських дій. І не тільки…»

    З огляду на наведене, Закарпатський окружний адміністративний суд вкотре повідомляє, що він ніяким чином не претендує на приміщення по площі Народній , 5 у м. Ужгороді, яке, як виявилося, Закарпатські профспілки займають без будь-яких законних на те підстав, а намагається розпочати ремонт у будівлі, яка є власністю держави Україна і розпорядженням  Кабінету Міністрів України  від 29.03.2017р.  № 221-р «Про передачу частини будівлі у м. Ужгороді  до сфери управління Державної судової адміністрації»   передана Державній судовій адміністрації України і надана   у оперативне  управління  Закарпатському окружному адміністративному суду, в якого відсутні належні умови функціонування, оскільки він   розташований у двох окремо орендованих приміщеннях в різних районах міста.     

     У зв’язку з  відмовою Закарпатських профспілок добровільно звільнити неналежне їм приміщення, Закарпатський окружний адміністративний суд був змушений звернутися з позовом до суду,  результатом  розгляду якого є рішення  Господарського суду Закарпатської області від 27 листопада 2017 року, яким зобов’язано Закарпатську обласну раду професійних спілок усунути перешкоди у користуванні належної Закарпатському окружному адміністративному суду на праві оперативного управління частини будівлі  по площі Народній , 5 у м. Ужгороді шляхом її звільнення.  Зазначене рішення оскаржене профспілками та наразі знаходиться на розгляді в апеляційній інстанції.

      Разом з цим,  автор у своєму дописі свідомо замовчує про рішення Господарського суду Закарпатської області від 12 червня 2012 року  (ЄДРСР - http://reyestr.court.gov.ua/Review/24927931 ), яке пройшло  апеляційну інстанцію ( ЄДРСР  - http://reyestr.court.gov.ua/Review/25666698 )  та набуло законної сили, і яким Закарпатським профспілкам відмовлено у праві власності на будівлю по пл. Народній, 5 у м. Ужгороді  загальною площею 3676,4 кв.м .

    Отже, безпідставні заяви Закарпатських профспілок щодо агресивних дій судової гілки влади, її причетність до рейдерських дій  та оголошення збору підписів за відставку суддів Закарпатського окружного адміністративного суду є нічим іншим, як  цілеспрямована спроба тиску на суддів та підрив довіри громадськості до судової системи  в цілому.

За повідомленням прес-служби суду