Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Визначено суд для розгляду справи щодо масових заворушень біля Ширяївського районного суду Одеської області

05 лютого 2018, 18:19

05 лютого 2018 року апеляційним судом Одеської області розглянуте подання Голови Ширяївського районного суду Одеської області про вирішення питання щодо направлення для розгляду до іншого суду кримінального провадження відносно Голодка В.В. за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.1, 2 ст.296; ч.2 ст.294; ч.1 ст.377 КК України, Антонова В.В. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.296 КК України, Походуна Д.С. за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.296; ч.2 ст.294; ч.1 ст.377 КК України, Раджабова С.В. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.296 КК України, Сидорова Я.А. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.296 КК України, Шевченко В.А. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.296 КК України, Тимошина М.М. за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.296; ч.2 ст.294; ч.1 ст.377 КК України та Конопацького Г.Р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.296 КК України.

Зазначені особи обвинувачуються у тому, що вони у липні минулого року прийняли участь у вчиненні біля будівлі Ширяївського районного суду Одеської області дій, спрямованих на грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, під час вчинення яких членами громадської організації «Україна – це ми» та особами, які підтримують погляди цієї громадської організації, з застосуванням предметів, спеціально пристосованих для нанесення тілесних ушкоджень, пляшок з запальною сумішшю, балончиків зі сльозогінним газом, тощо, чинився активний опір працівникам поліції батальйону особливого призначення ГУНП в Одеській області, що виконували обов’язки з охорони громадського порядку. Зазначені дії, відповідно до тверджень органів досудового розслідування, були вчинені під виглядом проведення акції протесту щодо професійної діяльності судді Ширяївського районного суду Одеської області, зорганізованої очільником громадської організації «Україна - це ми» Голодком В.В.

Підставою для направлення кримінального провадження до апеляційного суду, відповідно до подання, стала неможливість утворення складу суду для судового розгляду через відсутність суддів, які, відповідно до вимог ст.34 КПК України, можуть розглянути зазначене кримінальне провадження у Ширяївському районному суду Одеської області.

За результатами розгляду подання, апеляційний суд вирішив направити зазначене кримінальне провадження для розгляду до Малиновського районного суду м.Одеси для розгляду по суті.

За повідомленням прес-служби суду