Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд міста Києва застосував щодо Шемотюка О.В., підозрюваного у спробі підпалу Десятинного монастиря УПЦ Московського патріархату, міру запобіжного заходу у вигляді особистої поруки

05 лютого 2018, 18:26

05 лютого 2017 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва розглянула апеляційну скаргу, подану в інтересах підозрюваного Шемотюка О.В., на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 27 січня 2018 року. Вказаною ухвалою суду першої інстанції було задоволено клопотання слідчого відділу поліції № 4 Шевченківського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві та застосовано до підозрюваного Шемотюка О.В. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 25 березня 2018 року включно з одночасним визначенням застави у розмірі 2 001632 гривень з покладенням на підозрюваного Шемотюка О.В. обов’язків, передбачених ст. 194 Кримінального процесуального кодексу України.

За результатами апеляційного розгляду колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва постановила:

апеляційну скаргу сторони захисту, подану в інтересах підозрюваного Шемотюка О.В. – задовольнити;

ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 27 січня 2018 року – скасувати;

постановити нову ухвалу, якою клопотання слідчого відділу поліції №4 Шевченківського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві – задовольнити частково;

застосувати щодо підозрюваного Шемотюка О.В. запобіжний захід у вигляді особистої поруки народних депутатів України: Шверка Г.А., Сотник О.С., Черненка О.М., Луценка І.В., Корчинської О.А., Левуса А.М., Кишкаря П.В. та помічника заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України Гончара О.А.

Одночасно відповідно до ч. 5 ст. 194 КПК України покласти на  підозрюваного Шемотюка О.В. наступні обов’язки:

  • прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді за їх першою вимогою;
  • не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований, без дозволу слідчого, прокурора або суду;
  • повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання або місця роботи;
  • здати на зберігання до відповідних органів свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

Шемотюка О.В. звільнити з-під варти.

Нагадаємо, Шемотюк О.В підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 194 («Умисне знищення або пошкодження майна») Кримінального кодексу України.

 

За повідомленням прес-служби суду