Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваний у пособництві в розбійному нападі влаштував дебош в суді

07 лютого 2018, 18:18

Колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду Одеської області на сьогодні, 07 лютого 2018 року, був призначений розгляд апеляційної скарги прокурора на ухвалу слідчого судді Суворовського районного суду м.Одеси від 12 січня 2018 року про відмову в задоволенні клопотання слідчого про застосування до Сидоренка А.Л. запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Органами досудового слідства Сидоренко А.Л. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.27, ч.4 ст.187 КК України, тобто у пособництві в розбійному нападі з метою заволодіння майном потерпілої особи.

До початку судового розгляду Сидоренко А.Л. звернувся с заявою про відвід головуючої по справі судді, але розгляд цієї заяви не відбувся, оскільки Сидоренко А.Л. разом з присутньою Ткаченко Н.А. після відкриття судового засідання почали грубо порушували порядок в залі суду, демонструючи явну неповагу до суду, поводили себе зухвало та вигукували на адресу головуючої по справі судді необґрунтовані та безпідставні обвинувачення у вчиненні злочинів.

В зв’язку з зазначеною протиправною поведінкою головуюча по справі суддя роз’яснила Сидоренку А.Л. та присутній в залі судового засідання Ткаченко Н.А. положення ст.ст. 328-330 КПК України щодо права перебувати в залі судового засідання, обов’язків присутніх у залі судового засідання та заходів до порушників порядку судового засідання, але Сидоренко А.Л. та Ткаченко Н.А., ігноруючи роз’яснення, зауваження та попередження суду про можливе видалення з зали судового засідання, продовжили поводити себе протиправно, свідомо демонструючи своє зневажливе ставлення до суду та вимог закону.

Внаслідок зухвалої поведінки Сидоренка А.Л. та Ткаченко Н.А., колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду Одеської області було прийняте рішення про видалення їх із зали судового засідання.

Після видалення підозрюваного Сидоренка А.Л. із зали судового засідання, його захисником була зроблена заява про те, що він не може здійснювати подальший захист Сидоренка А.Л., оскільки Сидоренко А.Л., будучи видаленим з зали судового засідання, в усній формі відмовився від нього.  

Таким чином, зважаючи на наведені обставини, колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ було вирішено відкласти розгляд апеляційної скарги прокурора на 10 годин 16 лютого 2018 року для надання можливості підозрюваному Сидоренку А.Л. належним чином визначитись з відмовою від захисника або залученням іншого захисника у передбаченому законом порядку. 

Видеозапис наведених у повідомленні подій можливо переглянути на YouTube каналі "Судової влади України" за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=x7wTs-UPlfI

За повідомленням прес-служби суду