Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ізюмським міськрайонним судом Харківської області особу засуджено за незаконне позбавлення волі малолітньої особи

07 лютого 2018, 18:35

          Ізюмським міськрайонний судом Харківської області визнано винним гр. Д. у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини вчинене до малолітньої особи).

            Відповідно до  матеріалів справи, 16 липня гр.Д. приїхав до свого дачного будинку та побачив, що на його подвір’ї «похазяйнували» чужі люди. Він був неприємно вражений тим, що вкрадено метал (лавку, жолоби, бочку) та розкриті вулики. Односельці вказали на компанію молодиків, які проживають у сусідньому селі. На питання, чому не звернувся до поліції, обвинувачений пояснив, що вирішив розібратися сам, тому що за його попередньою заявою до правоохоронних органів винуватий не був знайдений.

         Гр. Д. по черзі відвозив молодиків на власну дачу для того, щоб з’ясувати винного. Після з’ясування обставин крадіжки, всі поїхали до райвіділку, але дорогою гр. Д. вирішив змусити винуватця відробити вкрадене.

Зниклу дитину почали шукати батьки та односельці. Дитину знайшли у овбинуваченого зі слідами побиття. 

            Оцінюючи досліджені докази у кримінальному провадженні, суд кваліфікував дії гр.Д як незаконне позбавлення волі, що супроводжувалось заподіянням потерпілому фізичних страждань.

            Враховуючи всі обставини, керуючись ч.2 ст.146 та ст.75 КК України, суд  визначив йому покарання у вигляді іспитового строку (3 роки) та стягнення з обвинуваченого матеріального відшкодування в сумі 15934 грн на користь потерпілого.

За повідомленням прес-служби суду