Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Збори суддів Апеляційного суду міста Києва обрали делегатів на ХV черговий з’їзд суддів України

07 лютого 2018, 18:37

02 лютого 2018 року, на виконання частини 2 статті 128 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», відбулися збори суддів Апеляційного суду міста Києва, де, окрім інших питань порядку денного, було обрано делегатів на ХV черговий з’їзд суддів України.

Зібрання суддівського корпусу відкрив голова Апеляційного суду міста Києва Ярослав Головачов, якого одноголосно було обрано головуючим зборів.

DSC_0267

Ярослав Головачов представив звіт про діяльність на посаді голови Апеляційного суду міста Києва у 2017 році. Він звернув увагу колег на основні моменти щодо результатів роботи суду  за  2017 рік та навів  загальні дані щодо результатів  перегляду  Апеляційним судом міста Києва рішень судів першої інстанції.

Так, відповідно до даних судової статистики, у 2017 році на розгляд Апеляційного сулу міста Києва надійшло 24 464 справи, що на 1 350 справ, або на 5,2 % менше ніж у 2016 році. Із них на розгляд суддів судової палати з розгляду цивільних справ надійшло 12 531 справа, що на 4 232 справи, або на 25, 2 % менше, ніж у 2016 році. На розгляд суддів судової палати з розгляду кримінальних справ надійшло 11 933 справи, що на 2 882 справи, або на 31,8 % більше, ніж у 2016 році.

1

2

3

4

Крім того, слідчими суддями Апеляційного суду міста у 2017 році розглянуто 38 120 клопотань про проведення негласних слідчих дій та оперативно-розшукових заходів, що на 18,6 % більше ніж у 2016 році.

Голова Апеляційного суду резюмував, що минулого року, судді Апеляційного суду міста Києва, працюючи в умовах надмірного навантаження, значної кількості вакантних посад, розглядаючи найскладніші категорії справ, загалом, забезпечили належне здійснення судочинства у кримінальних, цивільних справах та справах про адміністративні правопорушення.

Особливу увагу присутніх очільник столичного суду звернув на те, що у минулому році було вирішено одне із пріоритетних завдань – збільшення чисельності працівників апарату суду.

Відтак, вже протягом другого півріччя 2017 року до штату Апеляційного суду міста Києва було зараховано 80 нових працівників. Це надало можливість забезпечити кожного суддю секретарем судового засідання, збільшити кількість судових розпорядників та розвантажити структурні підрозділи апарату суду.

На завершення своєї доповіді, Ярослав Головачов акцентував увагу суддівського корпусу на пріоритетних питаннях діяльності установи. Так, зокрема, він зазначив, що на сьогодні проблема безпеки суддів загострюється і набуває загрозливого характеру. А тому питання безпеки суддів та працівників апарату є ключовим у 2018 році. Відтак, розроблення комплексу організаційно-технічних заходів для посилення охорони приміщень суду і забезпечення безпеки суддів є нагальним питанням сьогодення.

Серед інших завдань установи на поточний рік голова суду визначив питання оптимізації роботи апарату суду, поліпшення матеріально-технічного забезпечення суду, застосування новітніх технологій задля задоволення потреб відвідувачів згідно з вимогами часу, створення комфортних умов їх перебування у суді, підвищення довіри до суду, інформаційної відкритості та максимальної взаємодії з громадськістю.

Почесним гостем на зборах суддів став Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, який підбив підсумки організаційного та фінансового забезпечення діяльності системи правосуддя у 2017 році.

DSC_0261

За його словами у матеріальному забезпеченні органів та установ судової системи постійно відбуваються позитивні зміни, а суди отримують додаткові видатки на розвиток.

Голова ДСА України роз’яснив джерела фінансування судів України, показники приросту бюджетних призначень у 2018 році порівняно з 2017 роком за напрямами використання коштів, висвітлив питання технічного забезпечення працівників судів та оплати праці суддів та працівників апаратів судів.  

 У ході зібрання присутні заслухали  також детальні звіти заступників голови Апеляційного суду міста Києва Віктора Глиняного та Ганни Крижанівської та інформацію, надану секретарями судових палат з розгляду кримінальних та цивільних справ Степаном Гладієм та Любов’ю Поливач про діяльність судових палат у 2017 році, а також ознайомились зі звітом керівника апарату Апеляційного суду міста Києва Олега Радченка щодо стану організаційного забезпечення роботи суду у 2017 році.

DSC_0270

DSC_0285

Упродовж засідання суддівський колектив також розглянув та схвалив пропозиції, винесені на розгляд порядку денного зборів що стосуються питань внутрішньої діяльності Апеляційного суду міста Києва. Зокрема, судді проголосували за внесення змін до складів постійно діючих колегій суддів судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду міста Києва та затвердження кількісного та персонального складу  судових палат, визначення спеціалізації суддів щодо розгляду конкретних категорій справ, затвердження постійно діючих колегій суддів та вирішення інших питань внутрішньої діяльності суду, з урахуванням запропонованих змін.

Учасники заходу дійшли колективної згоди і у питанні щодо внесення змін до Засад використання автоматизованої системи документообігу Апеляційного суду міста Києва та у вирішенні питань внутрішньої діяльності суду (визначення спеціалізації суддів, затвердження складів постійно діючих колегій суддів).

Заключним питанням порядку денного стало обрання делегатів на XV черговий з’їзд суддів України, проведення якого заплановано на 5-6 березня 2018 року.

Відтак, за результатами таємного голосування обрано чотирьох делегатів, тож представляти столичний апеляційний суд на вищезгаданому з’їзді будуть судді судової палати з розгляду кримінальних справ Степан Гладій та Денис Масенко, а також судді судової палати з розгляду цивільних справ Тетяна Невідома та Наталія Поліщук.

Нагадаємо,  у роботі ХV чергового з’їзду суддів України візьме участь 301 делегат від суддів усіх інстанцій та юрисдикцій. На з’їзді планується обрання членів Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

На завершення заходу, головуючий зборів Ярослав Головачов висловив вдячність усім присутнім за відповідальне ставлення до роботи і співпрацю та побажав високих показників у щоденній професійній діяльності.

За повідомленням прес-служби суду