Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Біляївський районний суд Одеської області замінив примусовий захід виховного характеру неповнолітній громадянці М.  

07 лютого 2018, 16:56

 Ухвалою Біляївського районного суду Одеської області  від 20.12.2017 року до неповнолітньої М., 2003 року народження, за скоєння суспільно- небезпечного діяння, що підпадає під ознаки діяння, передбаченого ч. ч. 1, 2 ст. 185 КК України застосовано примусові заходи виховного характеру у вигляді направлення до спеціальної навчально-виховної установи для дітей і підлітків строком на 2 роки.

30.01.2018 року неповнолітню М. поміщено до приймальника- розподільника для дітей Головного управління Національної поліції у м. Києві. Згідно листа начальника приймальника-розподільника для дітей ГУНП в м. Києві, зазначена ухвала Біляївського районного суду не може бути виконана, так як єдина спеціальна навчально-виховна установа для дівчат, а саме професійне училище соціальної реабілітації м. Охтирки ліквідоване. Інші заклади соціальної реабілітації для дівчат в Україні відсутні. Зазначене є перепоною для виконання ухвали Біляївського районного суду Одеської області від 20.12.2017 року.

            06 січня 2018 року, за поданням прокурора, головуючий суддя Біляївського районного суду Одеської області постановив ухвалу про заміну застосованого примусового заходу виховного характеру у вигляді направлення до спеціальної навчально- виховної установи для дітей та підлітків строком на 2 роки до неповнолітньої М. на примусовий захід виховного характеру у вигляді передачі неповнолітньої М. під нагляд матері громадянки Г. строком на 1 рік.

 За повідомленням прес-служби суду