Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Болехівському міському суді Івано-Франківської області проведено круглий стіл "Безпосередня участь народу при здійсненні правосуддя"

27 березня 2018, 17:03

27 березня 2018 року у приміщенні Болехівського міського суду Івано-Франківської області за ініціативою голови суду Поляниці М.М. проведено круглий стіл за участю новообраних присяжних на тему: «Безпосередня участь народу при здійсненні правосуддя».
У заході взяли участь голова суду Поляниця М.М., суддя Головенко О.С., керівник апарату суду Прокопишин Л.С., присяжні,   заступник керівника Калуської місцевої прокуратури Івано-Франківської області Носович А.Б., член Національної спілки журналістів України Ю. Петрухін.

Програма круглого столу передбачала розгляд наступних питань:
1. Історичний екскурс.
2. Розгляд кримінальних проваджень судом присяжних.
– порядок підбору присяжних;
– критерії справ, які розглядаються судом присяжним;
– права та обов’язки присяжних при розгляді кримінальних правопорушень.
3. Розгляд цивільних справ за участю присяжних.
4. Гарантії діяльності присяжних. Оплата праці.
До виступів та консультацій були залучені: голова суду Поляниця М.М. , суддя Головенко О.С.
Було обговорено ряд питань, що стосуються обізнаності, компетентності присяжних, як представників народу, які здійснюють народовладдя в Україні, надані фахові консультації для присяжних відносно їх діяльності.
У ході обговорення поглиблено знання та вдосконалено практичні навички присяжних щодо виконання своїх обов’язків.
Це дозволить присяжним більш професійно та ефективно виконувати свої обов’язки та сприяти розвитку демократичних засад конституційного ладу України.
Присутнім на круглому столі було вручено посвідчення присяжних та висунута пропозиція щодо регулярного проведення подібних круглих столів та навчально-просвітницьких занять.

 

За повідомленням прес-служби суду