Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Київський районний суд м. Одеси відвідали представники програми «Відкритий світ»

27 березня 2018, 17:09

23 березня до Київського районного суду міста Одеси з робочим візитом завітав  колишній посол Сполучених Штатів Америки Джон О’Кіф, який наразі є постійним консультантом Ради кураторів Центра лідерства «Відкритий світ».

  

Також почесними гостями стали експерт проекту Омар Кардентей та коордитанор випускників та випускниць програми «Відкритий світ» Вероніка Грищенко.

 

                                                                  IMG_4250.jpg

 

 

Метою візиту стало ознайомлення із запровадженням проекту «Електронний суд» та функціонуванням кабінету медіації в Київському районному суді міста Одеси.

У зустрічі взяли участь голова Київського районного суду міста Одеси Сергій Чванкін,  судді Оксана КуриленкоГеннадій ВойтовВолодимир ПетренкоІрина ЛітвіноваІрина ПучковаЛюдмила СалтанВадим ІванчукІгор Борщов та Павло Прохоров.

 

                                                                  IMG_4273.jpg

 

Сергій Чванкін привітав почесного гостя та розповів про проекти, які реалізуються в Київському районному суді міста Одеси за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя».

 

                                                                    IMG_4291.jpg

 

                                                                    IMG_4255.jpg

 

 

                                                                    IMG_4257.jpg

 

 

Нагадаємо, що проект «Електронний суд» успішно реалізується в суді з 2015 року, а кабінет медіації розпочав свою роботу 21 лютого 2018 року.

 

Судді Київського районного суду розповіли про реалізацію грантового проекту«Запровадження інформаційних технологій в судочинстві та заповнення інформаційних прогалин у співпраці судової системи та суспільства». Участь у навчаннях вже взяли представники з 20 областей України. У кількох судах вже запроваджено електронний документообіг, а деякі вже роблять рішучі кроки до його інтеграції в роботу суду.

 

 

 

                                                                    IMG_4312.jpg

 

 

                                                                    IMG_4324.jpg

 

 

 

  Віце-президент Української академії медіації Луїза Романадзе розповіла гостям про роботу кабінету медіації, зазначивши що його діяльність направлена на сприяння покращенню інформування громадян та правників щодо можливості альтернативного позасудового врегулювання спорів та мирного їх вирішення за допомогою медіації. Громадяни можуть скористатися такою послугою безоплатно.

 

 

                                                                    IMG_4399.jpg

 

 

                                                                    IMG_4409.jpg

 

 В кабінеті медіації відвідувачі суду зможуть 

- отримати інформацію про процедуру медіації;

- отримати консультацію щодо можливості вирішення наявного спору за допомогою медіації;

- взяти участь у процедурі медіації.

 

Також гостям було продемонстровано можливості розгляду судових справ за допомогою відеоконференцзв’язку та роботу структурних підрозділів суду в рамках електронного документообігу.

 

 

                                                                   IMG_4416.jpg

 

                                                                    IMG_4425.jpg

                                                                    IMG_4349.jpg

 

                                                                   IMG_4358.jpg

 

 

Довідково: Джон О’Кіф обіймав посаду виконавчого директора «Відкритого світу» з 2007–2017 рік. Довгий час перебував на службі в Держдепартаменті США, заслужений дипломат.

 

 У 2006 році О’Кіф тимчасово виконував обов’язки генерального директора Держдепартаменту США, згодом, до серпня 2007 р., обіймав посаду заступного директора Інституту дипломатичної служби Держдепартаменту. Від 2003-го по 2005 рр. був заступником помічника секретаря апарату генерального директора кадрової служби (Бюро людських ресурсів), очолював відділ кар’єрного зростання і призначень, де сприяв затвердженню чітких вимог для кар’єрного просування співробітників дипломатичної служби.

 

Заслуги посла О’Кіфа відзначено Почесним знаком за зразкову службу, Відзнакою ім. Л. Реплола за професійне самовдосконалення, Нагородою Держсекретаря США за досягнення в ході професійної кар’єри, Нагороди Президента США за зразкову службу. Удостоєний почесного ступеня доктора гуманітарних наук Американського університету в Середній Азії. Посол О’Кіф має ступінь бакалавра в галузі бізнесу й менеджменту (Університет Лойоли в Балтиморі, штат Мериленд) та магістра державного управління (Гарвардський університет).

За повідомленням прес-служби суду