Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Візит експертів Проекту ЄС «Підтримка реформ з розвитку верховенства права в Україні» до Апеляційного суду міста Києва

28 березня 2018, 09:30

У процесі реформування судової системи України  неодмінно має бути враховано досвід західних країн. Важливість обміну досвідом з європейськими країнами з метою запозичення найкращих практик для їх запровадження у національному законодавстві є стратегічно важливим питанням для нашої держави.

Судова система в Україні поступово оновлюється. А допомагають їй в цьому західні партнери. Серед них і Проект ЄС «Підтримка реформ з розвитку верховенства права в Україні», що об’єднує експертів з різних країн-членів ЄС. Основним напрямком роботи Проекту є консолідація загальноєвропейських реформ у сфері правосуддя та сприяння зміцненню верховенства права в Україні.

Відтак, 27 березня 2018 року у рамках реалізації пілотного проекту у напрямку автоматизації та стандартизації бізнес-процесів до Апеляційного суду міста Києва завітали експерти Проекту ЄС «Підтримка реформ з розвитку верховенства права в Україні». До складу делегації увійшли Марі-Франсуаз Вердан, суддя, голова Національного суду Франції з права на притулок, Реда Молієне, голова Національної судової адміністрації Литовської Республіки та Оксана Матіяш, національний експерт Проекту.

DSC_0002

Відповідно до запланованої програми візиту фахова зустріч розпочалась із зустрічі експертів Проекту з суддею судової палати з розгляду цивільних справ, суддею-спікером Апеляційного суду міста Києва Борисом Левенцем.

Вітаючи гостей, Борис Левенець щиро подякував представникам Проекту за проявлену зацікавленість до організації роботи установи та зауважив, що за сприяння голови Апеляційного суду міста Києва невпинно ведеться активна робота над технічним удосконаленням та оптимізацією приміщення суду, задля задоволення потреб відвідувачів.

DSC_00091

Крім того, він відзначив важливість подібних заходів у налагодженні співпраці між європейськими країнами, оскільки спільні зусилля завжди ефективніші.

27

У ході зустрічі Борис Левенець розповів про роботу суддівського корпусу Апеляційного суду міста Києва, а також апарату суду, що покликаний забезпечувати роботу судових палат, звернувши увагу експертів як на позитивні здобутки, так і на окремі проблемні моменти. 

DSC_0014

Під час екскурсії гості ознайомились з роботою відділу забезпечення діяльності судової палати з розгляду цивільних справ. А також мали можливість відвідати найбільшу залу судових засідань Апеляційного суду міста Києва, де членів делегації було поінформовано про сучасні інформаційно-телекомунікаційні технології, що використовуються в установі та сприяють ефективному здійсненню правосуддя. 

На останок присутні відвідали музей Апеляційного суду міста Києва, який є своєрідним осередком збереження документів, матеріалів та інших експонатів, що свідчать про історичний розвиток судоустрою та судочинства в Україні та в Апеляційному суді міста Києва в тому числі.

На згадку про свій візит голова Національного суду Франції з права на притулок Марі-Франсуаз Вердан залишила пам’ятний запис у Книзі почесних гостей музею Апеляційного суду міста Києва.

DSC_0039

Щиро сподіваємося, що обговорення проблемних питань в професійному середовищі під час сьогоднішньої зустрічі, допоможе експертам Проекту ЄС «Підтримка реформ з розвитку верховенства права в Україні» у напрацюванні рекомендацій для ефективного здійснення подальшої реформи в Україні. 

За повідомленням прес-служби суду