Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області повідомляє про втручання у здійснення ним правосуддя

28 березня 2018, 13:07

Суддя Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області Цибульський Олег Євгенійович зазначає, що у його провадженні перебуває цивільна справа за позовом до директора Могилів-Подільського монтажно-економічного коледжу про визнання наказу про накладення дисциплінарного стягнення незаконним.

22 березня 2018 року у цій справі відбулося чергове судове засідання. У цей день о 19:15 на свій мобільний телефон суддя отримав дзвінок. Невідома особа представилася заступником Голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та наполегливо рекомендувала Цибульському О.Є. прийняти рішення у зазначеній справі на користь однієї зі сторін.

Наступного дня о 08:23 на мобільний телефон судді надійшло sms-повідомлення: «Будь обережний, бо … тебе записує!» із зазначенням прізвища особи, що «записує».

Суддя Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області Цибульський О.Є. просить вжити усіх заходів, які є необхідними для забезпечення незалежності судді та авторитету правосуддя в частині викладених ним фактів.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність суддів щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених фактів та ухвалено відповідні рішення.

 

Прес-центр судової влади України