Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Галицький районний суд м. Львова обрав запобіжний захід водію, що скоїв наїзд на монахиню

23 листопада 2021, 10:38

22 листопада 2021 року суддею Галицького районного суду міста Львова розглянуто клопотання слідчого про застосування до підозрюваного у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого (частина 2 статті 286 Кримінального кодексу України), запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Чоловік підозрюється у тому, що 20 листопада 2021 року на перехресті вул. Дорошенка - пр. Свободи у Львові збив двох пішоходів та покинув місце дорожньо-транспортної пригоди.

Слідчий суддя задовольнив клопотання слідчого та застосовував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів. Зважаючи на те, що особа підозрюється у вчиненні  злочину,що спричинив загибель людини, судом не визначено альтернативи внесення застави.

На даний час досудове розслідування триває.

Слід нагадати, що згідно статті 17 Кримінального процесуального кодексу України, особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.

Довідково: дії, передбаченні частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України, караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Галицький районний суд м. Львова