Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП звернулась до Глави Уряду щодо компенсації витрат членам Конкурсної комісії з обрання членів ВККСУ

23 листопада 2021, 15:23

З метою забезпечення належної організації роботи Конкурсної комісії з обрання членів ВККСУ Вища рада правосуддя звернулась до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням посприяти у розробці відповідальним органом виконавчої влади проєкту порядку компенсації витрат членам Конкурсної комісії з обрання членів ВККСУ на час виконання ними своїх повноважень, визначивши граничні розміри компенсації таких витрат, та внести його на розгляд Кабінету Міністрів України.

Відповідно до норм чинного законодавства, члени Конкурсної комісії, запропоновані міжнародними та іноземними організаціями, які постійно не проживають у місті Києві, мають право на компенсацію витрат на проживання та переїзд за рахунок коштів Державного бюджету України.

Конкурсна комісія є допоміжним органом Вищої ради правосуддя, що утворюється для проведення конкурсу на посади ВККСУ та формування переліку кандидатів на посаду члена ВККСУ, які відповідають критеріям доброчесності та професійної компетентності.

Водночас організаційне та матеріально-технічне забезпечення діяльності Конкурсної комісії здійснює секретаріат Вищої ради правосуддя.

Вища рада правосуддя