Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

НШСУ запрошує до обговорення практичних питань медіації

22 березня 2024, 11:32

ГО "Асоціація сімейних медіаторів України" у співпраці з Національною школою суддів України запрошує суддів, які розглядають сімейні спори, помічників та секретарів суддів і медіаторів, які працюють із сімейними конфліктами (спорами), взяти участь у міжпрофесійних інтервізіях.

25 березня, 17.00-19.00, тема: "Чому врегулювання спору за участю судді не є медіацією?".

Ведуча - Романадзе Луїза

25 квітня, 17.00-19.00, тема: "Дієвість застосування процедур врегулювання спору за участю судді та медіації у сімейних конфліктах (спорах)".

Ведуча - Кричина Анжела

 

Медіація та врегулювання спору за участі судді спрямовані на пошук порозуміння між сторонами для вирішення конфлікту (спору). Кожна з цих процедур має свої особливості, переваги та критерії доцільності.

Вибір між ними може залежати від конкретних обставин справи та вимог сторін. Важливо враховувати переваги та особливості кожного способу, а також аналізувати практику і формувати критерії доцільності їхнього застосування для досягнення найкращого результату сторонами конфлікту (спору).

Що спільне та відмінне у порядку проведення процедур, ролях судді та медіатора?

Яких результатів сторони сімейного конфлікту (спору) можуть досягнути у кожній з цих процедур?

можуть ці процедури застосовуватись одночасно в одному спорі?

Відповіді на ці та інші питання будемо шукати під час обговорення практичних питань медіації та врегулювання спору за участі судді.

Також ви можете залишити запит на тему, яка вас цікавить, для майбутніх заходів.

Інтервізія – це групова робота фахівців з різним досвідом, що є однією з цінностей цього міжпрофесійного заходу, з метою колегіальної рефлексії та аналізу питань практики, підвищення професійного рівня, отримання нових навичок, обміну досвідом тощо. Інтервізія передбачає рівність усіх учасників, роль ведучого в цьому випадку полягає у створенні безпечної атмосфери для ефективної керованої комунікації.

Врахуйте, що передбачається активна залученість всіх учасників, а також участь із включеними камерами. Під час заходів з метою звітування буде здійснюватися фото- та відеофіксація.

Запрошуємо зареєструватися за посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeGjMxIgc-RKLYlAQHWPE-0OlfH9HW9sHOaQuCmvr98CXfMdg/viewform

Реєстрація буде відкрита до моменту набору оптимальної для ефективної роботи кількості заявок. Тож не зволікайте та реєструйтесь. Реєстрація не є підтвердженням Вашої участі.

Заходи проводяться двічі на місяць протягом січня-вересня 2024 року в межах проєкту «Шляхи до справедливості у вирішенні сімейних конфліктів: реалізація доступності та якості медіації», що впроваджується за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Справедливість для всіх». @usaid.justiceforall

Національна школа суддів України