Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

12 років позбавлення волі: вирок військовослужбовцям збройних сил рф

17 квітня 2024, 15:33

16 квітня 2024 року Чернігівським районним судом Чернігівської області оголошено вирок у кримінальному провадженні щодо військовослужбовців збройних сил російської федерації, що обвинувачуються у вчиненні злочину, передбаченого передбаченого  частиною 1 статті 28, частиною 1 статті 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Військовослужбовець зс рф Н. за попередньою змовою з військовослужбовцем зб рф Б., будучи озброєними вогнепальною автоматичною зброєю невстановленого зразка та боєприпасами, перебуваючи в тимчасово зайнятому збройними силами рф селі Іванівка Чернігівського району Чернігівської області, умисно здійснили інше порушення законів та звичаїв війни, а саме нелегальне ув’язнення (незаконне утримання) цивільної особи, що перебуває під захистом, погрозу вбивством та катування (тортури).

Судовий розгляд у межах даного кримінального провадження здійснювався в порядку спеціального судового провадження за відсутності обвинувачених, котрі показань суду не надавали.

Військовослужбовцям збройних сил російської федерації суд призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 12 років.

Наразі вирок ще не набрав законної сили.

З текстом вироку можна ознайомитись в Єдиному держаному реєстрі судових рішень.