Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники Дніпропетровського окружного адміністративного суду відвідали дитячий будинок-інтернат та розповіли про створення адміністративних судів

10 липня 2024, 15:41

Працівники Дніпропетровського окружного адміністративного суду відвідали дитячий будинок - інтернат, щоб поспілкуватися з вихованцями цього закладу та провести лекцію на тему створення адміністративних судів та захисту конституційних прав людини та громадянина. Захід організували та провели з нагоди святкування Днів адміністративної юстиції в Україні.

Під час зустрічі суддя–спікер Василь Ільков, звернув увагу дітей на те, що основними завданнями адміністративного судочинства України є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, де одною стороною виступає держава, з метою ефективного захисту прав, свобод та інтересів осіб. А звернення до адміністративного суду - це гарантоване Конституцією право на захист своїх прав саме у суді.

По завершенню діти задали питання щодо відправлення правосуддя в умовах воєнного стану та поділилися враженнями і передали свої малюнки на тему правосуддя, які будуть розміщені на першому поверсі у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду.

Тож відвідувачі суду можуть побачити дитячу творчість та дізнатися, яким сьогодні діти бачать правосуддя.