Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Хмільницького міськрайонного суду Вінницької області Вергелес В.О. повідомляє ВРП про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя

05 лютого 2018, 11:52

Суддя Хмільницького міськрайонного суду Вінницької області Вергелес Валерій Олександрович повідомляє, що у його провадженні як головуючого судді перебували цивільні справи про стягнення заробітної плати за позовом до ТОВ «Санаторій «Поділля».

Під час перебування судді на лікуванні надійшли заяви представника позивача у вказаних справах про відвід головуючого судді Вергелеса В.О., у задоволенні яких Хмільницьким міськрайонним судом було відмовлено.

У повідомленні до ВРП суддя зазначає, що заяви про відвід містять відверті образи та погрози на його адресу. Так, на думку судді, окремі частини та фрагменти заяви викладені в умисно принизливій, образливій формі, містять безпідставні звинувачення у вчиненні злочинів, мають на меті образити його, принизити його честь, гідність та паплюжать професійну репутацію.

Суддя Вергелес В.О. розглядає зазначені у заявах про відвід відомості як тиск на нього як на суддю при розгляді та вирішенні вказаних вище цивільних справ.

 Прес-центр судової влади України