Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вижницьким районним судом Чернівецької області засуджено водія, винного у смертельній аварії

07 лютого 2018, 14:35

29 липня 2017 року, водій А. керуючи автомобілем марки «Volkswagen Golf» в населеному пункті м. Вижниця  Чернівецької області, порушуючи правила дорожнього руху України, виїхав на зустрічну смугу руху, де допустив зіткнення із мотоциклом марки «Kawasaki».

В результаті дорожньо-транспортної пригоди водій мотоцикла загинув на місці.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні злочину визнав повністю та пояснив, що мав намір зупинитися біля автомагазину і коли здійснював поворот, на зустрічній смузі руху здалека бачив автомобіль, а мотоцикла не бачив і відчув тільки удар. Водій А. зателефонував у поліцію. Цивільний позов в частині відшкодування матеріальної шкоди визнав повністю, а в частині відшкодування моральної шкоди визнав частково.

Допитаний в судовому засіданні потерпілий показав, що обвинувачений не приходив просити пробачення, просив призначити міру покарання чесно і справедливо і по всій суворості закону.

Суд взяв до уваги щире каяття обвинуваченого у вчиненні злочину, активне сприяння розкриттю злочину, інші обставини, які пом’якшують покарання та відсутність обставин, які обтяжують покарання.

Вироком суду від 5 грудня 2017 року А. визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ст. 286 ч.2 КК України та призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 2 роки.

Цивільний позов про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданих злочином – задоволено частково.

Вирок суду не оскаржувався та набрав законної сили.

За повідомленням прес-служби суду