Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід - тримання під вартою - підозрюваним в умисному вбивстві пенсіонера

07 лютого 2018, 14:51

             6 лютого 2018 року слідчим суддею Тернівського районного суду міста Кривого Рогу було обрано запобіжний захід підозрюваним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України  (розбій, спрямований на заволодіння майном, вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), п.п.6,12 ч.2 ст.115 КК України (умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене за попередньою змовою групою осіб) громадянину І., 1978 року народження та громадянину Ч., 1968 року народження - у виді тримання під вартою на строк 60 днів, без визначення розміру застави.

            Нагадаємо, 1 лютого 2018 року за викликом сусідки потерпілого правоохоронці виявили на підлозі кімнати будинку, розташованому в Тернівському районі м. Кривого Рогу, труп пенсіонера з ознаками насильницької смерті.

            Необхідність застосування до підозрюваних запобіжного заходу саме у виді тримання під вартою, обумовлено тим, що громадянин І. та громадянин Ч., будучи раніше неодноразово судимими за вчинення корисливих злочинів проти власності, на шлях виправлення не стали, та, маючи не знятті та не погашені у встановленому законом порядку судимості, скоїли особливо тяжкі злочини проти права власності, життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу, за вчинення якого передбачено кримінальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна

            Під час розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу суд не визначав розмір застави,  оскільки громадянин І. та громадянин Ч. підозрюються у вчиненні злочину, під час скоєння якого було застосоване насильство, що спричинило смерть потерпілого.

За повідомленням прес-служби суду