Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП внесла до Генпрокуратури подання про виявлення осіб, якими допущено бездіяльність за повідомленнями суддів Дарницького районного суду міста Києва

07 лютого 2018, 16:02

6 лютого 2018 року Вища рада правосуддя розглянула повідомлення суддів Дарницького районного суду міста Києва Вовка Євгена Ігоровича та Комаревцевої Людмили Володимирівни про втручання в їхню діяльність як суддів щодо здійснення правосуддя.

Судді зазначають, що під час розгляду у Дарницькому районному суді міста Києва кримінальних проваджень за обвинуваченням Заверухи В.І., Романюка А.О., Кошелюка Є.Є., Мнищенка М.О., Ситнікова Д.С. на адресу колегії суддів від присутніх у залі судового засідання осіб почали лунати погрози та заклики «Ганьба!», з натовпу в бік колегії суддів було кинуто пляшку з невідомою речовиною, висловлювалися вимоги щодо зміни судового рішення та негайного звільнення обвинувачених осіб з-під варти. Такими діями присутні особи не давали можливості колегії суддів завершити проголошення ухвали та залишити приміщення суду. При цьому на адресу суддів лунали погрози фізичної розправи та позбавлення життя, образливі висловлювання та нецензурна лексика.  

Після закінчення оголошення вказаного судового рішення невідомі особи намагалися кидатися на суддів, однак були стримані численними співробітниками поліції, а судді були змушені покинути приміщення суду.

Судді наголошують, що ця справа є резонансною, а в мережі Інтернет розміщені заклики про необхідність зібрати достатню кількість людей з метою впливу на прийняття судом законних рішень та визволення «вінницьких героїв».

Під час проведення перевірки ВРП надіслано до Генеральної прокуратури України запит щодо надання відомостей про вжиті заходи реагування на зазначені у зверненнях суддів Вовка Є.І. та Комаревцевої Л.В. факти втручання у їхню діяльність як суддів щодо здійснення правосуддя.

13 жовтня 2017 року Генеральна прокуратура України інформувала, що повідомлення суддів Дарницького районного суду міста Києва і рапорт працівника Генеральної прокуратури України надіслані до прокуратури міста Києва.

Розглянувши вказане повідомлення суддів, Вища рада правосуддя ухвалила внести до Генеральної прокуратури України подання про виявлення осіб, якими допущено бездіяльність за повідомленнями суддів Дарницького районного суду міста Києва Вовка Євгена Ігоровича та Комаревцевої Людмили Володимирівни від 17 травня, 19 та 20 червня 2017 року щодо подій, які мали місце у судовому засіданні 5 травня 2017 року в межах розгляду кримінальних проваджень, а також після оголошення судового рішення та закінчення судового засідання.

За повідомленням ВРП