Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Сумської області повернув громаді елеватор вартістю 13,6 млн. грн.

21 лютого 2018, 10:22

В рамках провадження встановлено, що  виконавчим комітетом Буринської міської ради Сумської області прийнято рішення про видачу суб’єкту господарювання свідоцтв про право власності на цілісний майновий комплекс та нежитлові будівлі Буринського елеватора вартістю понад 13,6 млн грн. У подальшому, на підставі вказаних рішень, товариством оформлено право власності на вищезазначене нерухоме майно. Водночас, указані об’єкти взагалі не могли бути відчужені, оскільки включені до переліку об’єктів, які не підлягали приватизації.

До Господарського суду Сумської області  з позовом звернулася прокуратура  аби визнати незаконними та скасувати ці рішення та свідоцтво про право власності.

Рішенням Господарського суду Сумської області  елеватор повернуто громаді, з таким рішенням погодився і Харківський апеляційний господарський суд.

Не полишаючи спроби залишити у приватній власності цілісний майновий комплекс  та нежитлові будівлі, суб’єкт господарювання спробував зазначені судові рішення оскаржити в суді касаційної інстанції. Втім Верховний Суд 14.02.2018 касаційну скаргу залишив без задоволення, а рішення судів попередніх інстанцій – без змін.

За повідомленням прес-служби суду