Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя рекомендує прочитати

31 серпня 2020, 11:32

Суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду України Альбер Єзеров рекомендує для читання:

Кельзен Ганс «Чисте правознавство»
У своїй праці автор намагається відповісти на питання, що є право і як воно є, але не на питання, яким воно повинно бути або створюватися. Його вчення про право називається «чистим» тому, що воно займається одним тільки правом і «очищає» пізнаваний предмет від усього, що не є правом у строгому сенсі.

Алексєєв С. С. «Теорія права»
У його книзі право розглядається в контексті соціального регулювання як явище цивілізації й культури, як інституційне нормативне утворення, що має високу загальнолюдську цінність. Як розуміти право? Яке його призначення в суспільстві? Його можливості? Відповіді на ці питання автор намагається віднайти з погляду ліберальної теорії розвитку права.

Шевчук С. «Судова правотворчість: світовий досвід і перспективи в Україні»
У своїй фундаментальній праці автор виклав теоретичні основи судової правотворчості, проаналізував деякі особливості суддівського правозастосування, подав загальну теорію судового прецеденту як джерела права та особливості його дії у сучасних правових системах і на міжнародному рівні.

Бринцев В. Д. «Судовий конституціоналізм в Україні: доктрина і практика формування»
У цій роботі автор обґрунтовує наявність судового конституціоналізму як самостійного складника конституціоналізму, аналізує проблемні питання у формуванні його національної доктрини, досліджує вплив на процеси нормотворення судової практики Конституційного Суду України, а також органів конституційного судочинства інших держав.

Теодор Драйзер «Фінансист»
Головний герой роману Френк Ковпервуд починає займатися комерцією ще в школі, а ставши дорослим, переходить до біржових спекуляцій. І хоча його судять за порушення закону, і він попадає до в’язниці, герой анітрохи не почувається винним. Вийшовши з тюрми, він використовує свій шанс заробити дуже багато грошей під час банківської кризи. Тепер він почуває себе справжнім переможцем. Книга детально розкриває погляд автора на суд та пенітенціарну систему і наштовхує на глибокі роздуми щодо цього.

 

Верховний Суд