Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Круглий стіл «Право на справедливий суд та заходи щодо забезпечення захисту корпоративних прав»

10 березня 2021, 15:46

12 березня 2021 року з нагоди 30-річчя створення господарських (арбітражних) судів  України відбудеться круглий стіл «Право на справедливий суд та заходи щодо забезпечення захисту корпоративних прав», організований Верховним Судом та проєктом Ради Європи «Подальша підтримка виконання Україною рішень у контексті статті 6 Європейської конвенції з прав людини».

Захід присвячено обговоренню актуальних питань щодо вирішення корпоративних спорів судами України, Німеччини, Канади та Європейським судом з прав людини. Зокрема, йтиметься про поняття, критерії та юрисдикційність таких спорів, способи захисту корпоративних прав у судах.

Учасники круглого столу приділять увагу питанням корпоративного управління, нових підходів до захисту прав учасників корпоративних відносин, застосування доктрини «проникнення під корпоративну вуаль» у практиці Європейського суду з прав людини та Верховного Суду, балансу інтересів власників під час реалізації процедури «squeeze-out», практичним потребам в оновленні доктрини правового регулювання корпоративних прав та їх захисту. 

Круглий стіл відбудеться в онлайн-режимі.

Захід транслюватиметься на каналі Верховного Суду в YouTube –cutt.ly/Uzv4ova.

З програмою заходу можна ознайомитися тут.

Верховний Суд