Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

16 листопада 2023 року у Верховному Суді відбудеться круглий стіл, присвячений другій річниці з дня прийняття Закону України «Про медіацію»

14 листопада 2023, 09:51

16 листопада 2023 року у Верховному Суді відбудеться круглий стіл «Судова влада та медіація: точки перетину», організований спільно проєктом ЄС «Право-Justice» та ВС. У заході візьмуть участь судді Верховного Суду, апеляційних і місцевих судів, медіатори, адвокати, інші зацікавлені особи.

Під час круглого столу буде презентовано дослідження «Два роки застосування Закону України "Про медіацію": здобутки та виклики», а також відбудеться модерована дискусія на тему «Роль судової влади у розвитку медіації».

Заплановано обговорити такі питання:

  • як суди можуть сприяти вирішенню спорів шляхом медіації в досудовому та позасудовому порядку;
  • як суди можуть співпрацювати з медіаторами та медіаційними організаціями для покращення доступу громадян до медіаційних послуг;
  • які законодавчі зміни можуть бути запроваджені для сприяння розвитку медіації в контексті судової системи.

Круглий стіл триватиме з 10:00 до 13:00 у приміщенні Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду за адресою: просп. Повітрофлотський, 28, м. Київ, а також в онлайн-режимі.

До перегляду заходу можна буде приєднатися на офіційному ютуб-каналі Верховного Суду –  https://www.youtube.com/@supremecourtua.

Акредитація представників ЗМІ – до 18:00 15 листопада 2023 року (тел.: (044) 591-09-87).

Верховний Суд